De ce investim in Corbeanca? Care sunt implicatiile financiare ale unei astfel de investitii ?

Blog
featured image

Este o intrebare pe care au avut-o multe dintre cele cca 1.500 de cupluri care ne-au vizitat in Corbeanca in intervalul  2015-2017.

Ce are Corbeanca mai special, pentru a justifica plasarea privilegiata pentru o investitie imobiliara, in raport cu alte zone din zona metropolitan a Bucurestiului ? Si cum abordam o astfel de decizie, cu implicatii majore de lifestyle ?

Datorita concentrarii de birouri din cartierele nordice ale Bucurestiului, in special Pipera, cerea de apartamente/case in zona de nord cunoaste o crestere exploziva. Mall Promenada devine incet incet noul ‘downtown’ al zonei de nord.

In acelasi timp infrastructura buna si in continua dezvoltare, impinsa de la spate de aeroportul care cere un acces rapid spre oras, faciliteaza mutarea zonelor de interes pe directia DN1.

In Corbeanca se ajunge si prin eliminarea altor zone din nord: Otopeni, Buftea, Stefanesti, Mogosoaia au un character preponderent industrial. Pipera, Straulesti sunt prea apropiate de Bucuresti. Cu un pret al terenului peste €100 dezvoltarile sunt fortate sa se dezvolte pe inaltime, creand un alt tip de urbanism, mai dens, cu spatii comune limitate la strictul necesar. Datorita pretului terenului, un lot de €30.000 se miscoreaza sub cei 500mp recomandati. Sub 300mp incepe sa devina bloc.

Singura zona care concentreaza un numar suficient de familii cu venituri peste medie este Corbeanca si acest lucru dezvolta serviciile din zona. Cererea naturala incurajeaza businessuri legate de necesarul unei familii care se muta la casa cu curte. Pe un astfel de fond se incadreaza si dezvoltarile din acest an prin extinderea Mega Image in zona Paradisul Verde, si aparitia primului mall (deocamdata unul mic).

Cu un pret al terenului care permite unui lot normal de min 500mp sa se incadreze intr-un buget de €30.000, Corbeanca este favorizata de cresterea mare a cererii din ultimul an. Cerere in crestere care are toate premisele sa fie una de termen lung, judecand dupa cifrele la nivel national de ‘mortgage penetration’, cu un ordin de marime mai jos fata de tarile din primul val de aderare la UE.

O data cu trecerea de 1.000 de tranzactii imobiliare pe an, cu un pret mediu de cca. €75.000, in continua crestere, Corbeanca devine o zona cu un potential investitional mare, in proximitatea unui oras in continua crestere.

Cele 700.000 de apartamente construite inainte de 1989 din oras isi schimba locatarii, ajutate de finantarea prin prima casa. Pentru unii este o ocazie istorica, ‘once in a life time’, ce nu trebuie ratata.

 Flamingo Park Team