Cum construim? Case pe structura de metal.

Blog

De ce sa cumperi o locuinta pe structura de metal

Ca tip de tehnologie, structurile de metal au fost mereu caracterizate de inovatie. Usor de montat, rezistente in timp, flexibile din punct de vedere ale design-ului, structurile de metal sunt ideale pentru ridicarea unor locuinte individuale sau de tip duplex. Iata care sunt principalele avantaje ale folosirii acestui tip de structura:

 

Rezistenta termica si fonica

Rezistenta termica totala a unui metru patrat de astfel de perete este de aproximativ 9.376 k/W Astfel, coeficientul de transfer termic al peretelui este de 0.107 W/mpk. Comparativ, un perete de beton atinge aceleasi caracteristici de izolatie la o grosime de 5 metri, iar un perete de caramida la 2,75 m. Totodata, un asemenea perete are drept avantaj atenuarea pronuntata a zgomotelor de circa 106 dB.

Vata minerala care umple spatiile din structura este un material foarte rezistent la foc, iar materialele de placare, OSB-ul si rigipsul sunt concepute astfel incat sa aiba rezistenta mare la aprindere si la propagarea focului. Rezistenta la foc uzuala a peretelui de acest tip, este cuprinsa intre 90 si 120 minute.

Peretii interiori si tavanul dintre parter etaj au in componenta vata minerala, realizand din fiecare camera a locuintei un loc intim personalizat.

 

Rezistenta seismica

Cand este redusa greutatea cladirii, forta cutremurului va fi direct proportional redusa. Cladirile din otel zincat sunt cu pana la 70% mai usoare decat cele din beton armat, prin urmare si impactul cutremurului va fi ameliorat procentual.

Otelul este un materil ductil si este de 18 ori mai elastic decat betonul armat. Ductabilitatea asigură absorţia de energie atunci când structura este expusa la deformare dincolo de comportamentul normal de flexibilitate.

 

Durata de executie

Usurinta in manipulare si punere in opera, simplitatea operatiilor de montaj si eliminarea utilajelor complexe si a desfasurarilor mari de santier, confera o mare viteza de lucru si acesibilitate in cele mai restranse spatii si reduc semnificativ timpul necesar finalizarii constructiei.

process01

Durabilitate, functionalitate si estetica

Casele construite pe structura metalica dispun de o suprafata utila mai mare. Pentru aceeasi suprafata construita, suprafata utila este cu 15-20% mai mare fata de casele din caramida, fapt datorat latimii reduse a peretilor nefinisati, 8.9 cm fata de latimea caramizii de 25cm;

Structurile de metal sunt incombustibile, nu putrezesc si sunt insensibile la actiunea insectelor.

Usurinta realizarii finisajelor si calitatea acestora este superioara si se datoreaza utilizarii materialelor prefabricate existente pe piata (gips-carton, OSB, etc). Astfel, aspectul neplacut al peretilor si tavanelor “in valuri”, foarte des intalnite la constructii care necesita tencuiala, dispare.