O casa de 3 ori mai buna la pret ca un apartament

Blog
featured image

Noutati de la targul imobiliar TNI: Dupa ce am petrecut cateva zile la targul de apartamente, ne-am gandit sa promovam urmatoarea campanie:„Inlocuieste etajul Noua cu o casa Noua!” Preturile caselor sunt acum la nivel de apartamente. Daca luam in calcul suprafetele, casele sunt de 1.5 ori mai bune la pret. Daca adaugam si curtea cu gradina, locurile de parcare generoase, parcurile si accesul la hectare de teren comun, concluzia este fireasca: o casa este o investitie de 3 ori mai buna ca un apartament.

Intrebarea ramane de ce totusi o familie alege sa investeasca intr-un apartament la etajul 9 cu riscuri de cutremur, zgomot si poluare? Cu expunerea copiilor la mediu neprotejat si limbaj de cartier? Mai mult decat atat, copiii nu se pot juca decat cu o bona in parc, nu au voie catel la bloc, nu au voie sa se joace cu copilul de la etajul 5  etc.

Distanta este importanta, evident, dar o casa cu gradina si curte generoasa se afla la exteriorul orasului, unde mediul  este mult mai natural si sigur. O intrebare frecventa care vine din partea clientilor nostri este „cati km pana in centrul Bucurestiului?”. Intrebarea potrivita in conditii de raportare la nevoile reale ale unei familii ar fi de fapt „cate minute pana la servici?”. Timpul de comutare din Corbeanca pana in centru este de 30-40′.

Flamingo Park isi propune sa vina in intampinarea familiilor care vor sa testeze cum este sa locuiesti in Corbeanca, drept pentru care am initiat conceptul „Try & Buy”: inchiriaza o saptamana sau o luna la noi in comunitate, iar daca alegi sa rezervi o casa in cartier intreaga experienta va fi gratuita.

www.flamingopark.ro/rent

In perspectiva, in conditiile unei noii infrastructuri catre Otopeni, centrul Bucurestiului va fi mult mai aproape decat pare. Dar atunci probabil va fi prea tarziu sa ne mai permitem o casa adevarata cu gradina si curte in comunitati „gated”. In viitor, case sub €100k nu vor mai fi disponibile langa o capitala europeana, iar clientii din strainatate, oameni de afaceri sau turisti vor deveni competitori reali ai locuitorilor capitalei.

In final readucem in discutie aceeasi intrebare retorica: de ce alegem sa locuim in cartiere cu o densitate de locuitori de trei ori mai mare fata de capitale precum Viena? Poate ca raspunsul este unul simplu si anume: asa am invatat in anii trecuti. Mesajul Flamingo Park este insa:

“Haideti sa traim activ, sanatos, in mijlocul naturii si aproape de serviciile unei capitale de nivel european!”

Flamingo Park Team