Schitam un nou model de casa in Corbeanca

Blog
featured image

Dupa perioada de self-isolation de acum 2 ani, modelele noi de casa includ Home Office, familiile care doresc sa se mute la casa departe de oras pentru aer curat, pot lucra de acasa sau de pe terasa ☺️ 🏡

Este aproape evident ca avem nevoie de o camera multifunctionala gen home cinema, gym, play room, “man cave”si minibar. O putem numi “Camera de joaca a adultilor”, in care putem primi si copiii in anumite intervale orare, cu program 😇

Pentru cei care au buget, se pot proiecta camere diferite pentru toate aceste functionalitati, ca si pana acum. Toate vilele de lux au camera de biliard, home cinema cu 6-24 de locuri, gym langa piscina, TV screenuri pentru gameboy, mini baruri amenajate indoor sau outdoor cu firepit si bucatarie de exterior.

Provocarea este un design cu aceste facilitati in spatiu redus, poate chiar intr-un singur living pentru toata familia.

1. Pentru cei pasionati de biliard, exista deja de mult timp locul de luat masa dual, o masa speciala care se foloseste pentru dinner si se rabateaza usor in masa de biliard.

2. Home Cinema: se proiecteaza livingul de la inceput cu un sistem audio stereo bluetooth, proiector suspendat in tavan, ecran de proiectie rabatabil, iluminarile speciale si canapele confortabile.Gasim multe idei online, mai dificil va fi un program copii – adulti echitabil de share spatiu. https://bit.ly/3dTQIka

3. Pentru gym putem folosi un colt al livingului in care sa instalam o masina multifunctionala. Exista acum aparate performante in care se pot combina diferite activitati. Sa nu uitam ca vorbim de casa, deci avem si curtea pentru diverse activitati fizice.

4. “Cave man room” contine suplimentar video console, ecran TV suplimentar pentru hobbiuri, o masa de poker (poate fi si rabatabila daca nu avem spatiu suficient), sistem audio performant si un minibar.

In schita casei viitoare vom include un living separat de copii si un living multifunctional pentru intreaga familie, care se va putea reamenaja pe masura ce se modifica dinamica si cerintele locatarilor mici si mari ai casei.

Sa avem fun!

Casa Pasiva, consum redus de energie

Blog
featured image

Cresterea performantei energetice se obtine prin izolatie termica, utilizarea luminii naturale, recuperarea caldurii, energie solara etc. Cateva detalii tehnice in acest video atasat.

Care este suprafata optima pentru o casa? Cum suna 200-350 mp?

Blog
featured image
Pentru toti care vor sa-si construiasca o casa, prima intrebare va fi: care este suprafata optima pentru o familie?
Fiecare mp costa €600-€1200 si in acelasi timp avem nevoie de confort. Sa traim in liniste si pace cu toti membrii familiei, inclusiv cu catelul si pisica; sa avem loc la cele 100 de cutii de pantofi (?!) si mai nou sa ne putem ascunde in biroul de acasa cu copii alergand in jurul nostru fericiti.
Am facut un calcul pentru o familie de 4 persoane si un minim optim ar fi de 200 mp!
-Dormitor matrimonial cu baie si dressing – 35 mp
-2-3 dormitoare si bai – 50 mp
-Living + dining – 40 mp
-Bucatarie + camera utilitati – 20 mp
-Depozitare, camara – 5 mp
-Holuri, alte spatii – 10 mp
-Birou – 10 mp
-Garaj – 30 mp
 
Pentru o familie de 6 persoane, sau pentru cei ce doresc mai mult spatiu, vila optima este de 350 mp cu tot cu dependinte. Este un vis sa avem walk-in dressing doamnelor sau ca fiecare copil sa aiba o camera cu baie proprie si coltul de birou. Livingul extins poate sa contina un bar, bucataria marita are pe centru blatul special de gatit si o camara generoasa; garajul dublu asigura si locul de depozitare pentru biciclete, skiuri, jucarii si sezlonguri de gradina.
In concluzie, o propunere de vila generoasa de 350 mp ar fi:
-Dormitor matrimonial cu baie si dressing – 50 mp
-Dormitoare si bai – 90 mp
-Living + dining + bar! – 60 mp
-Bucatarie – 30 mp
-Depozitare – 10 mp
-Holuri, alte spatii – 20 mp
-Birou – 20 mp
-TV si game room – 10 mp
-Garaj – 50 mp
Ganditi-va la un buget, verificati valoarea unui mortgage pe care il puteti obtine la banca si apoi cu visurile in minte si in suflet puteti incepe proiectul la dimensiunile dorite.

De ce investim in Corbeanca? Care sunt implicatiile financiare ale unei astfel de investitii ?

Blog
featured image

Este o intrebare pe care au avut-o multe dintre cele cca 1.500 de cupluri care ne-au vizitat in Corbeanca in intervalul  2015-2017.

Ce are Corbeanca mai special, pentru a justifica plasarea privilegiata pentru o investitie imobiliara, in raport cu alte zone din zona metropolitan a Bucurestiului ? Si cum abordam o astfel de decizie, cu implicatii majore de lifestyle ?

Datorita concentrarii de birouri din cartierele nordice ale Bucurestiului, in special Pipera, cerea de apartamente/case in zona de nord cunoaste o crestere exploziva. Mall Promenada devine incet incet noul ‘downtown’ al zonei de nord.

In acelasi timp infrastructura buna si in continua dezvoltare, impinsa de la spate de aeroportul care cere un acces rapid spre oras, faciliteaza mutarea zonelor de interes pe directia DN1.

In Corbeanca se ajunge si prin eliminarea altor zone din nord: Otopeni, Buftea, Stefanesti, Mogosoaia au un character preponderent industrial. Pipera, Straulesti sunt prea apropiate de Bucuresti. Cu un pret al terenului peste €100 dezvoltarile sunt fortate sa se dezvolte pe inaltime, creand un alt tip de urbanism, mai dens, cu spatii comune limitate la strictul necesar. Datorita pretului terenului, un lot de €30.000 se miscoreaza sub cei 500mp recomandati. Sub 300mp incepe sa devina bloc.

Singura zona care concentreaza un numar suficient de familii cu venituri peste medie este Corbeanca si acest lucru dezvolta serviciile din zona. Cererea naturala incurajeaza businessuri legate de necesarul unei familii care se muta la casa cu curte. Pe un astfel de fond se incadreaza si dezvoltarile din acest an prin extinderea Mega Image in zona Paradisul Verde, si aparitia primului mall (deocamdata unul mic).

Cu un pret al terenului care permite unui lot normal de min 500mp sa se incadreze intr-un buget de €30.000, Corbeanca este favorizata de cresterea mare a cererii din ultimul an. Cerere in crestere care are toate premisele sa fie una de termen lung, judecand dupa cifrele la nivel national de ‘mortgage penetration’, cu un ordin de marime mai jos fata de tarile din primul val de aderare la UE.

O data cu trecerea de 1.000 de tranzactii imobiliare pe an, cu un pret mediu de cca. €75.000, in continua crestere, Corbeanca devine o zona cu un potential investitional mare, in proximitatea unui oras in continua crestere.

Cele 700.000 de apartamente construite inainte de 1989 din oras isi schimba locatarii, ajutate de finantarea prin prima casa. Pentru unii este o ocazie istorica, ‘once in a life time’, ce nu trebuie ratata.

 Flamingo Park Team

 

 

 

“Look clasic, cu tuşe british”, articol revista “Casa Mea”

Blog
featured image

„Chiar dacă face parte dintr-un cartier rezidenţial cu vile tip, această casă nu duce lipsă de personalitate. A putut fi customizată după bunul plac al proprietarilor, care, de altfel, sunt autorii proiectului de design interior şi de amenajare a grădinii.”

„Familia este formată din patru membri (părinţii şi două fete, de 15 şi 11 ani), genul de oameni open-minded şi nonconformişti, cu un stil de viaţă extrem de ocupat, care caută pentru timpul liber o oază verde de linişte şi relaxare. Gazdele noastre doreau să-şi construiască o casă de weekend în apropierea Bucureştiului, dar totuşi suficient de departe, pentru a se deconecta de la agitaţia oraşului. În 2015, în urma unui searching pe Internet, au descoperit complexul rezidenţial Flamingo Park din Corbeanca.”

„Drumul scurt prin pădure, vecinătatea altei păduri (Oracu), multiplele posibilităţi de activităţi în aer liber, naveta relativ scurtă până în Bucureşti, precum şi proiectul cu soluţii nelimitate de customizare au fost motivele care ne-au determinat să alegem această variantă.” Au achiziţionat locuinţa în faza de proiect, iar un an și jumătate mai târziu aceasta era gata. Au optat pentru o vilă cu trei niveluri (P + E + M), ce face parte dintr-un ansamblu Townhouse (quadruplex) cu vedere spre parc.”

„Customizarea s-a făcut la nivelul proiectului şi a cuprins, printre altele: schimbarea designului ferestrelor, deschiderea sufrageriei şi a casei scării, prelungirea bucătăriei, extinderea terasei şi suprainălţarea imobilului prin construirea unei mansarde locuibile. Aproape toate finisajele interioare şi exterioare au fost alese de proprietari. În ceea ce priveşte poziţionarea casei pe teren, s-a păstrat planul de urbanism realizat de arhitecţii americani ai ansamblului. Lotul cu formă rectangulară are o configuraţie plană şi un sol imbunătăţit cu pământ fertil de grădină….”

Articolul complet aici: Vila Fam. Popa

Cum ne alegem locuinta

Blog
featured image

Tema principala de discutie la targurile imobiliare a fost: “Cum ne alegem o locuinta”. S-a agreat pe: calitate, pret si locatie . Despre calitate si pret se pot gasi materiale si opinii pertinente in articole avizate. Locatia se defineste ca si timp de comutare catre birou de aprox 40 de min dor to door. O alta directie este casa cu gradina versus apartament.

Daca suntem tineri fara familie, un apartament chiar si cu rent in centrul orasului poate este varianta optima. Pe de alta parte, necesarul de spatiu interior si exterior pentru o familie creste exponential cu numarul membrilor ei si cu obiceiurile de petrecere a timpului liber.  Avem bicilete, skiuri, golf, windsurf etc? Si o tona de jucarii? Castel de papusi sau un oras cu multe drumuri si masinute?

In ambele cazuri ramane si decizia unei locuinte dpdv investitional. Unde avem un potential de crestere si dublare pe termen mediu si lung? Investitia in real estate este cea mai importanta decizie pentru o familie, poate valora si peste 5 ani de salarii si sa ne asigure o pensie relaxata.

Exista si indicatori clasici de masurare pret locuinta, functie de valoarea de rent. Pret casa – Potential rent si dobanda bancara sunt corelate in mod direct si sunt in echilibru. Pentru detalii suplimentare ne gasiti pe chat sau pe email la credit@flamingopark.ro

Paste Fericit alaturi de cei Dragi!

Blog
featured image

Primavara aceasta a adus o salba minunata de culori. Vezi aici un mic filmulet: https://youtu.be/A5syvQUAVnI

Liniştea si Lumina vin din suflet. Bucuria se naste si dintr-o Casa Frumoasa cu Familia alaturi. Primii 20 de locatari din cartierul Flamingo Park vor petrece Sarbatorile Pascale la Casa Noua! Pregatirile sunt in toi, inclusiv gradinile primesc haine de sarbatoare. Va uram o casa bogata, cu masa înbelşugată, luminata de iubirea celor dragi!

“Omul gospodar îşi face iarna socoteala si vara caminul”

Blog
featured image

Ce poate fi mai frumos decat Craciunul la Casa Noua?  O casa 100% personalizata pe gustul tau si al familiei tale? Casa la care ai lucrat tot anul si a iesit asa cum ti-ai dorit? Cu mandrie anuntam ca primele familii s-au mutat in Park si s-au bucurat cu mic si mare de o iarna ca in povesti, cu zapada ca pe vremuri la bunici. Fiecare proprietate are ceva unic, cu stil si bun gus.  Putem afirma acum, dupa un an de munca, ca toate casele sunt adevarate frumuseti (scuzati lipsa de modestie :-)).

Incepem Noul An cu un frumos cadou pentru toti cei care vor sa se mute in 2017 la Casa cu gradina:
Preturi de 2016 si un Voucher Cadou* de €7.000 – €15.000, in functie de tipul de vila** rezervat.

Vesti foarte bune la inceput de an si in zona de finantare: bancile au redus avansul la 15-20% si au crescut sumele creditate, facilitand astfel accesul la o casa mai mare cu 5-6 camere.

Echipa de arhitecti a lucrat la extinderea numarului de camere, generand un birou, camera de hobby si un dormitor suplimentar la etaj (vezi si schite atasate).

Iarna lucram planurile casei si din primavara incep constructiile. Acum este cel mai bun moment sa ne facem socotelile, sa lucram proiectele si apoi sa inceapa constructia la primii ghiocei. Va asteptam in vizita!

Flamingo Park Team

* Promotia este valabila pana la finalul lunii Februarie, pentru start constructie in Martie-Aprilie 2017.
**Promotia nu se aplica la vila Paris A2 care are un VAT de 5%.

Imagini de iarna:

 

Schite modificare la Paris B1/Paris B2 si Paris B3.

Promotie Black Friday 10% discount 25-30 Noiembrie ?

Blog
featured image

Suntem un proiect cu urbanism american, spatiile largi armonizeaza vilele cu o arhitectura deosebita. “Frumosul” este crezul nostru. Arhitectura caselor Flamingo Park imbina armonios stilul clasic cu cel modern, avand la baza elemente tipice arhitecturii americane: finisajele, volumetria si distribuirea functionala la interior. Fiecare metru patrat al locuintei este utilizat la potential maxim!

Si in spiritul american de sarbatori, dorim sa oferim un frumos discount de 10% pentru rezervari in perioada 25-30 noiembrie. Alegerea lotului de teren, tipul de casa si personalizarea proiectului se pot decide pana in primavara cand dam start la constructia noilor case din 2017. Toate vilele individuale, townhouses Paris B1 si Paris B1 inaltat, vilele Chicago quadruplex se pot rezerva cu un frumos bonus de €7 – 15.000.

In perioada 20 Noiembrie – 20 Decembrie ne gasiti la Expozitia Flamingo Park din Promenada Mall“Build your Own Personalised Dream Home”.

Detalii suplimentare la 0726 55 88 55 sau office@flamingopark.ro

Flamingo Park Team ?

O casa de 3 ori mai buna la pret ca un apartament

Blog
featured image

Noutati de la targul imobiliar TNI: Dupa ce am petrecut cateva zile la targul de apartamente, ne-am gandit sa promovam urmatoarea campanie:„Inlocuieste etajul Noua cu o casa Noua!” Preturile caselor sunt acum la nivel de apartamente. Daca luam in calcul suprafetele, casele sunt de 1.5 ori mai bune la pret. Daca adaugam si curtea cu gradina, locurile de parcare generoase, parcurile si accesul la hectare de teren comun, concluzia este fireasca: o casa este o investitie de 3 ori mai buna ca un apartament.

Intrebarea ramane de ce totusi o familie alege sa investeasca intr-un apartament la etajul 9 cu riscuri de cutremur, zgomot si poluare? Cu expunerea copiilor la mediu neprotejat si limbaj de cartier? Mai mult decat atat, copiii nu se pot juca decat cu o bona in parc, nu au voie catel la bloc, nu au voie sa se joace cu copilul de la etajul 5  etc.

Distanta este importanta, evident, dar o casa cu gradina si curte generoasa se afla la exteriorul orasului, unde mediul  este mult mai natural si sigur. O intrebare frecventa care vine din partea clientilor nostri este „cati km pana in centrul Bucurestiului?”. Intrebarea potrivita in conditii de raportare la nevoile reale ale unei familii ar fi de fapt „cate minute pana la servici?”. Timpul de comutare din Corbeanca pana in centru este de 30-40′.

Flamingo Park isi propune sa vina in intampinarea familiilor care vor sa testeze cum este sa locuiesti in Corbeanca, drept pentru care am initiat conceptul „Try & Buy”: inchiriaza o saptamana sau o luna la noi in comunitate, iar daca alegi sa rezervi o casa in cartier intreaga experienta va fi gratuita.

www.flamingopark.ro/rent

In perspectiva, in conditiile unei noii infrastructuri catre Otopeni, centrul Bucurestiului va fi mult mai aproape decat pare. Dar atunci probabil va fi prea tarziu sa ne mai permitem o casa adevarata cu gradina si curte in comunitati „gated”. In viitor, case sub €100k nu vor mai fi disponibile langa o capitala europeana, iar clientii din strainatate, oameni de afaceri sau turisti vor deveni competitori reali ai locuitorilor capitalei.

In final readucem in discutie aceeasi intrebare retorica: de ce alegem sa locuim in cartiere cu o densitate de locuitori de trei ori mai mare fata de capitale precum Viena? Poate ca raspunsul este unul simplu si anume: asa am invatat in anii trecuti. Mesajul Flamingo Park este insa:

“Haideti sa traim activ, sanatos, in mijlocul naturii si aproape de serviciile unei capitale de nivel european!”

Flamingo Park Team